torsdag 28 augusti 2008

Vart är husmusen



Vår husmus har lämnat oss med sorg, det är tomt och ödsligt utan husmusen :-(
Än finns du på "nära" avstånd, men snart åker du ifrån oss längre bort.Varför kan du inte bara stanna i din lilla håla hos oss..

Mat och förlossningsprat

Vaknade super trött i dag pga. av grodan, toalett besöken nattetid, S som snarkar och dessa förbannade byggarbetare som river gallerian bredvid oss. Varje natt är likadan samma problem varje natt. Inte konstigt om man blir lite grinig då och då på dagarna. Både jag och Sis var döds trötta idag så vi låg och degade i sängen tills vi blev super hungriga. S kom hem från jobbet för att förbereda inför kollegiumet och jag och Sis begav oss till Vilmas för lite påfyllning. Vi tog en varsin kräftsallad, färskpressad juice och till efterätt åt vi kladdkaka och paj med vaniljvisp och drack en varsin smoothie.Var totalt sprickfärdig när vi gick där ifrån! Inne på Vilmas träffade vi en jätte trevlig tjej som var där tillsammans med sin son på 6 veckor och en vännina. Vi började prata med mamman om förlossning och bombarderade henne med massor av frågor. Själv hade hon haft en hemskt förlossning som pågått i 40h, 6 epidral, sugklocka och sonen som trasslat in sig i navelsträngen. Hon berättade även att smärtan var så hemskt att hon hade kunnat såga av armar och ben för att få bedövning.Trots allt detta så sa hon att det var det absolut bästa hon varit med om, att hon vill föda igen och att det var så roligt.Jag blev super nervös när hon förklarade smärtan, men när hon sedan visade den enorma lycka i ansiktet över hur underbart allt ändå var blev jag lugn och trygg igen.
Längtar och fasar för dagen på samma gång, vill att det ska ske NU orkar inte vänta mera. Samtidigt ligger jag vaken på nätterna ibland och undrar hur det här ska gå. Det kommer bli skönt den dagen man gjort det och man har svar på alla dessa frågor och funderingar. Vi vill ju ha en stor familj så jag hoppas verkligen allt kommer att gå bra..

tisdag 26 augusti 2008

Lunch och fika i Karlstad

Syster ringde och ville bjuda mig på lunch, mums!
Vi bestämde oss för Koriander tycker de har bra och fräsch lunch där.Syster åt fisk och jag själv kyckling, vilket INTE var populärt hos Grodan. Tog inte lång tid innan maten kom upp tyvärr, boven i dramat var vitlöken i aiolin (som annars var super god)
Fisken var jätte god och gick hem hos loppan i systers mage.God mat och avslappnad trevlig service. Efter Koriander gick vi iväg till Panduro för att hitta vadd till mig som jag tänkt ha till mina hemmagjorda kramdjur, men de hade inget.Sen blev det shopping på Lindex och 5 nya BH:ar till syster och 1066kr bonus på mitt lindex kort :-)
Efter denna lilla promenad vart grodan sugen på sött och då gärna choklad så vi begav oss till Cafe T ett "nytt" (öppnade augusti 2007) cafe i Karlstad.Blev mottagna av en tjej ursprungligen från Indien om jag får gissa (för att beskriva vilken tjej det var) som inte alls passade för service, tur var väl att kladdkakan var god i alla fall annars hade jag nog inte återkommit.Var hemma igen kl 17.00 och hade då fått två nya bud på mina grejer på Tradera jippi! Har sålt grejer för över 850kr nu,kanon bra!

Sex om dagen



Har slarvat lite grann senaste veckan vad gäller frukt och grönsaker.Istället har jag ätit godis..
På onsdag blir det gymkort så jag hinner träna upp kondition och arm/ryggstyrka lite innan grodan kommer.Sen ska det bli ordning på kosten igen fisk,grönsaker,frukter och mera ekologiskt/organisk.Vill ha en frisk och kry groda!

Så mer sex om dagen med andra ord

En ny dag, en bättre dag (mentalt)

måndag 25 augusti 2008

En bild kan säga så mycket..

söndag 24 augusti 2008

Namnförslag tack!

Två år har vi funderat och inget namn har vi kommit fram till, men några namn som i alla fall kommit på tal är:

Elias
Gabriel
Christoffer
Sebastian
Angelos
Teo

Fostrets utveckling i vecka 25














Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på BVC, görs ofta en kontroll av ditt blodtryck och ett urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas domnade eller värka. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Det medför att nerver som löper i tunneln kläms, vilket kan orsaka smärta. Handledsstöd kan hjälpa, liksom att ta kosttillskott med vitamin B6. Prata med din barnmorska eller läkare om du har fortsatta besvär och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

Mmm..



















Lakrits,lakrits och lakrits..

Mitt enda beroende under graviditeten..














...har varit Body shops cocoa/sheabutter som är helt fantastiskt.Försöker smörja magen varje kväll,men även om man glömmer det en dag är magen mjuk och len till nästa dag.Skall tydligen vara väldigt bra mot stretchmarks också har jag hört.

Vitaminer och mineraler


















Gjorde ett stort misstag och slutade med mivitotal när jag blev gravid.
Hade råd pratat med MVC och de rekommenderade inte hälsokostpreparat.Nu är det ju som så att det är skillnad på hälsokostpreparat och vitaminer/mineraler(som naturläkaren Anna på LIFE berättade för mig).Som hälsokostpreparat menas tex rosenrot,ginseng alltså sådant som kommer från örter och rötter.Att däremot äta vitaminer eller mineralen är inte skadligt, även om man kanske skall rådfråga med sin barnmorska innan.Fick också reda på det är jätte viktigt att äta Omega-3 speciellt fettsyran DHA de sista tre månaderna.Detta behövs för barnets ögon,hjärna och dess utveckling.Låga doser av dessa fettsyror kan leda till att barnet får ASHD,och för modern kan det leda till ökad risk för depression efter förlossningen.Sedan berättade även Anna mitt illamående sitter ihop med mina PMS besvär och att detta oftast beror på B6 brist.Så nu har jag laddat upp med vitaminer och mineraler för både mig och grodan så vi håller oss friska och krya.

Barnsäng är klar


















Vi har sedan en månad sen köpt klart barnsängen, det blev den senaste Brio varianten.Ser inte alls rolig ut på bild,men passar var jättefin när den var monterad och hade sängkläder.Viktigast av allt var ju ändå säkerheten vilket denna säng verkligen var. Först kikade vi på en säng som man kunde ta loss sidan på, men S tyckte inte alls den kändes trygg så vi kikade viadre och hittade tillslut den säkraste.

lördag 23 augusti 2008

Haft mycket glada minnen till denna låt

Den Milame Idia Glossa - Vasilis Karas

Tradera blev ett litet arbete

Känns som en ganska bra dag då jag haft lite "arbete" att göra.Har nämligen lagt in en del kläder åt både mig och mamma på Tradera. Kändes skönt att ha något att göra, att ha en uppgift.
Hoppas jag säljer lite också så jag får tillbaka lite av de pengarna jag spenderat på barnkläder denna veckan. Både jag och Pernilla har fastnat i Tradera fällan shoppar och shoppar. Pernilla har handlat så mycket kläder så hon måste lämna kvar kläder i Sverige pga vikt gränsen på planet (hon ska ju ha med sina egna grejer också, två "containers")
Tur att vi har världens snällaste brevbärare som tar med alla paket som kommer varje dag. Då de är skrymmande skulle vi egentligen behöva gå till posten och hämta ut dom,men han är så snäll att han tar med dom. Varje morgon hör vi hur stackarn kämpar för att få ner våra Tradera paket ha ha.. får nog ta och ge han en gåva trots allt.


Dagens låt

Hur gott kan de vara...


Här är mina favoriter, kan lätt äta 3-4 stycken direkt jag öppnat förpackningen mums...

Mina cravings då och då















Har faktiskt inte haft några direkt RIKTIGA graviditetssug som hållit i sig, men då och då blir jag SÅ sugen på lakrits och choklad.Har hört att man får glada och snälla barn av choklad så mumsar väl på då :-)
Peters Linda har fått två snälla och lugna barn och hon berättade att hemligheten var choklad, tycker jag låter bra!

tisdag 19 augusti 2008

En bok rekommendation

Efter nästan två år på topplistorna och med sju miljoner exemplar av Flyga drake sålda över hela världen, återkommer nu Khaled Hosseini med Tusen strålande solar - en gripande berättelse om en oförsonlig tid, en osannolik vänskap och en kärlek större än livet självt.
Ödet, krig och förlust för Mariam och Laila samman, två generationers kvinnor med olika syn på kärlek och familj. Bortgifta med samma man. Och medan de uthärdar det ständigt upptrappade våldet omkring dem, i hemmet såväl som på Kabuls gator, kommer de allt närmare varandra. De blir som systrar, som mamma och dotter för varandra, och deras starka vänskap kommer till sist att förändra inte bara deras liv, utan även den kommande generationens liv.
Hosseini har samma driv i berättelsen som i Flyga drake, och Tusen strålande solar är en skildring av trettio år av Afghanistans historia och samtidigt en berättelse om familj, vänskap och kärlekens förlösande kraft.
Med nästan plågsam spänning visar Hosseini hur en kvinnas kärlek till sin familj kan driva henne till heroiska självuppoffringar, och att det i slutändan är kärlek, eller kanske till och med minnet av kärlek, som är nyckeln till människans överlevnad.
Khaled Hosseini är född 1965 i Kabul i Afghanistan, men sedan 1980 bosatt i usa. År 2006 mottog han fn:s flyktingkommissariats Humanitarian Award och utsågs även till U.S. Goodwill Envoy för samma kommissariat. Han bor i norra Kalifornien med sin fru och sina barn.

Premiären

Tänk hur många gånger jag tänk börja blogga, men sedan ändrat mig i sista minuten.Som längst har jag skapat en blogg, designat den och gjort några inlägg för att känt för det just den dagen.Tyvärr slutade alltid med att jag aldrig återvände så denna gången har jag lovat mig själv att verkligen ska gå in för det (så mycket jag orkar i alla fall)

Är gravid i vecka 25 med vårt första barn (en pojke) vilket är fantastiskt, kan inte vänta tills det är dags. Kommer blogga mycket om vardagen, graviditeten, vår kommande son,familjen,arbete, min kärlek, mat och annat smått och gott i livet.